A hang.hu által szemlézett hír szerint a sporlap megszerezte a futballklub pénzügyi beszámolóját, mely szerint a tavalyi 11 millió eurónyi bevételből, ez egyben klubrekord is, több mint fele a magyar kormány támogatásából származik. 

A Sepsi bevételei 2022-ben (forrás: GSP.ro)
• Magyar állami támogatás 6 100 000 euró
• Szponzori szerződések 1 100 000 euró
• UEFA bónusz 850 000 euró
• Televíziós jogok 600 000 euró
• Jegyeladás 500 000 euró

Az Orbán-kormány támogatása meghaladja a beérkező televíziós jogokból származó bevételt, de még az UEFA-tól beérkezett összeget is, persze a jegyek eladából származó bevételt még meg sem említettük. A Diószegi László vezette klubot kilencven százalékban magyar cégek szponzorálják, írja a lap. 

A Sepsi 2022-ben 1,2 millió eurót költött kizárólag a gyermek- és ifjúsági központra, sőt a csapat vadonatúj arénában játssza a hazai mérkőzéseit, aminek építési költségét, 25 milliót szintén kormányunk, vagyis a mi adóforintjaink fedezték.  

A külföldi támogatást sérelmezik a román első ligában játszó vetélytársak. Dan Șucu, a Rapid részvényese korábban feltette azt a kérdést, hogy lehet „az, hogy egy szomszédos ország kormánya évente 3,5 millió eurót fektet be egy itt versenyző csapat költségvetésébe, nem csapás a többi versenyzőre is? Ez normális? Így nem lehet versenyezni. Ez felháborító és égbekiáltóan törvénytelen. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jön-e majd a magyar számvevőszék, hogy kivizsgálja, mi történik a magyar adófizetők pénzével!"