2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 20o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Megúszta a büntetőeljárást a héhalmi búzaföldeken driftelő sofőr

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 17:45
Megúszta a büntetőeljárást a héhalmi búzaföldeken driftelő sofőr

A Pásztói Járási Ügyészség eredményes közvetítői eljárás után megszüntette a büntetőeljárást az ellen a 28 éves férfi ellen, aki a Héhalom melletti búzaföldeken károsította meg a vetést a gépkocsijával.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a férfi tavaly március 14-én délután Héhalom határában őszi búzával bevetett mezőgazdasági területekre hajtott a gépkocsijával. Az autó hátsó részét közel egy órán keresztül folyamatos túlkormányzással csúszásban tartotta. Ezzel – vagyis az úgynevezett drifteléssel – kiforgatta a földből az akkor már nagyjából 5 centiméter magas növényeket. Két földtulajdonosnak okozott kárt 350 ezer, illetve 175 ezer forint értékben.

A rendőrök két rendbeli rongálás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a fiatalembert. A Pásztói Járási Ügyészség tavaly nyáron a vele szemben indult eljárást 6 hónapra felfüggesztette, egyúttal az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A 28 éves férfi ennek keretében – a sértettek által elfogadott módon és mértékben, a közöttük létrejött megállapodás alapján – jóvátette a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Az ügyben így bírósági eljárás lefolytatására nem volt szükség. A két földtulajdonos  vádemelés nélkül is rövid időn belül hozzájutott a kártérítéshez, az elkövető pedig megbánó magatartása és a kár megtérítése miatt mentesült a büntetőjogi felelősségre vonás alól, az ügyészség ugyanis megszüntette az eljárást.

Fotó: police.hu