2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 23o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Kimagasló eredményeket produkál a Pannon Egyetem

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 19:40
Kimagasló eredményeket produkál a Pannon Egyetem

A felvételik előzetes adatai alapján a Pannon Egyetem számos kategóriában maga mögé utasította az ország felsőoktatási intézményeit – írta meg a veol.hu.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idén összesen 4943 diák adta be a jelentkezését a Pannon Egyetemre, ami az előző év hasonló időszakához képest kimagasló, 49 százalékos növekedést jelent. Ha csupán azokat a jelentkezőket vizsgáljuk, akik első helyen jelölték meg a veszprémi Pannon Egyetemet, az eredmény még látványosabb: a tavalyi általános felvételi eljáráshoz képest 60 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, ami az országos átlagnak több mint a kétszerese.

Az adatok alapján 2023-ban a háromezer főnél több jelentkezővel rendelkező felsőoktatási intézmények között a Pannon Egyetem az egyik legdinamikusabban növekvő, míg az országos listán az első helyes jelentkezések növekedési tendenciáit tekintve is minden más egyetemet sikerült maga mögé utasítania.

A Pannon Egyetemre első helyen jelentkező hallgatók száma a tavalyi felvételihez képest tovább nőtt, 2023-ban tehát a jelentkezők 52 százaléka magabiztos a választásában, és a veszprémi egyetemen tervezi a jövőjét.

Forrás: veol.hu


Fotó: freepik.com