2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Karatésok foglalták el Sárvárt

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 12:06
Karatésok foglalták el Sárvárt

A XXI. Sárvár Kupa Országos Karate Versenyt tartották meg a városban. A versenyen 17 csapat 116 versenyzője vett részt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A XXI. Sárvár Kupa Országos Karate Verseny rendezője a Sárvári Shotokan Karate Egyesület volt a Magyar JKA Karate Szövetség (MJKASZ) megbízásából.

Az esemény a MJKASZ válogatott eseménynaptárában is minősítőként szerepel, amely színvonala, szerkezete és mezőnye alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít. Hazánk minden részéről érkeztek nevezések. 17 csapat 116 versenyzője 226 nevezést adott le egyéni formagyakorlatban és küzdelemben. A rendezvény korrekt és sikeres megrendezéséért 17 minősített bíró és 30 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott. 

A színvonalas rendezvény a tavalyihoz hasonlóan Sárvár korszerű létesítményében, a Sárvár Arénaban zajlott. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Kondora István, Sárvár város polgármestere köszöntötte a résztvevőket majd Vas vármegye részéről dr. Kondora Bálint alelnök mondta el gondolatait. Szakmai részről Krepsz János, az MJKASZ elnöke mondta el üdvözlő szavait. A megnyitó végén Schneider László, a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” megnyitotta a versenyt. 

A sárvári csapat 8 fővel nevezett a versenyre: Söptei Péter, Horváth Áron, Németh Ádám, Harami Dominik, Solti Barnabás, Sipos Jázmin, Csapó Bence, Gulyás Ferenc

A verseny nagyon hasznos volt a felkészültség ellenőrzésére és a hibák feltárására. Öröm, hogy a tavalyihoz képest többen előbbre végeztek és páran a legjobb 4 kapujáig jutottak. A mutatott teljesítmények biztatók a jövőre nézve és reményeink szerint majd további jeles eredményekkel és érmekkel gazdagodunk. Köszönjük a versenyzést, a közreműködést és a támogatásokat

– mondta Németh Róbert, a sárvári egyesület elnöke edzője, a verseny főszervezője.

Hazai vonatkozású eredmények:

  • Söptei Péter II. kcs utánpótlás Fiú KATA 4. hely; KIHON KUMITE 9-16. hely
  • Horváth Áron II. kcs: haladó Fiú KATA 4. hely; KIHON KUMITE 2. hely
  • Németh Ádám IV. kcs: utánpótlás Fiú KATA 6. hely
  • Solti Barnabás III. kcs: haladó Fiú KATA 5. hely
  • Sipos Jázmin IV. kcs: haladó Leány KATA   6. hely
  • Harami Dominik IV. kcs: haladó Fiú KATA 5. hely
  • Csapó Bence Kadet kcs: Férfi KATA 2. hely
  • Junior kcs: Férfi KATA 5. hely
  • Gulyás Ferenc Junior kcs: Férfi KATA 2. hely
  • Felnőtt kcs: Férfi KATA 2. hely

– olvasható a Sárvár Lendületben közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben