2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

23 migráns zsúfolódott be a Pösténypusztán lekapcsolt kisteherautó rakterébe

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 18:15
23 migráns zsúfolódott be a Pösténypusztán lekapcsolt kisteherautó rakterébe

Pösténypusztán tartóztatták fel a balassagyarmati rendőrök azt a kisteherautót, amelynek rakterében 23 illegális migráns bújt meg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a Balassagyarmati Rendőrkapitányság emberei migrációs ellenőrzést tartottak tegnap reggel, amikor Pösténypusztán ellenőriztek egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. 

A saját észlelés alapján történt igazoltatás sikerrel járt. A 33 éves cseh férfi által vezetett teherautó csomagterében ugyanis 23 illegális migráns tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni

– tájékoztatott Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: balassagyarmati és a szécsényi rendőrök elfogták a cseh embercsempészt és a 23 külföldit elfogták. 

A migránsokat meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészt őrizetbe vették és vele szemben büntetőeljárást indítottak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Fotó: police.hu