2024.02.23., péntek - Alfréd
Budapest: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek az ittasan előző férfi ellen

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 07:15
Vádat emeltek az ittasan előző férfi ellen

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan vezetve úgy előzött, hogy szándékosan nekiment az előzött járműnek.

A vádirat szerint az 56 éves férfi 2022 júliusában, a kora délutáni órákban közlekedett autójával egy Mosonmagyaróvár melletti településen, úgy hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Utolérte az előtte haladó autót, amelyben egy család utazott. A jármű lassan haladt a településen belül ezért az ittas sofőr felidegesítette magát az előtte haladó sebességén, megelőzte őket és azonnal állóra fékezte az autóját. A mögötte közlekedő csak hirtelen fékezéssel és félrekormányzással tudta elkerülni a balesetet. A két férfi ezután kiszállt az autójából, és hangos szóváltásba keveredtek, majd a sértett visszaült autójába és kikerülve a vádlottat elhagyta a helyszínt.

A vádlott nem nyugodott meg, és a sértett után indult, megelőzte őt és úgy tért vissza a saját sávjába, hogy ennek során járművét szándékosan a sértett autójának kormányozta, próbálta őt leszorítani az útról, és autója jobb oldalával nekiütközött a sértett által vezetett jármű bal oldalának. Az ütközéstől mindkét jármű egyik első kereke kidurrant és az autók oldala is megsérült. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során a rendőrök a gyanúsítotton ittasságra utaló jeleket tapasztaltak, ezért vérvételre állították elő, ami igazolta a vádlott ittasságát.

Az ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Fotó: police.hu