Minden, az energiaválság miatt ideiglenesen bezárt miskolci művelődési központ újranyit a következő hetekben - írja a frisshírek.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott közleményében az intézményeket üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (MKK).

Amint írják, a a Gárdonyi és a Görömbölyi Közösségi Ház, valamint az diósgyőri Ady Endre Művelődési Központ április 17-én nyitja meg újra kapuit, míg a Vasgyári Közösségi Ház május 2-án.

Ennek megfelelően az intézmények munkatársai már most várják mindazok jelentkezését, akik valamilyen programot szeretnének itt tartani

- teszi hozzá.

A miskolci művelődési házak többsége még október közepén, november elején zárták be kapuikat, mivel az energiaválság miatt az önkormányzati és a kormányzati szektor is takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerült. A téli időszakban csak a Művészetek Háza (MÜHA) és a Győri kapuban található Ifjúsági és Szabadidő Ház (Ifiház) maradt nyitva. Miskolcon az ősszel fürdők, fiókkönyvtárak és egy uszoda is bezárt, a hírek szerint rövidesen ezek is újranyitnak (amennyiben ezt bejelentik, természetesen arról is beszámolunk majd).

Ugyancsak ide kapcsolódó hír, hogy március 16-ától ismét várja a látogatókat a Miskolc-Felsőhámorban található Kohászati Múzeum, az újmassai Őskohó melletti Massa Múzeum pedig április 17-étől nyit újra - erről a fenntartó Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a Kohászati Múzeum közösségi oldalán számolt be. A két létesítmény átmeneti bezárásól itt írtunk

Fotó: https://beatkorszak.blog.hu/