2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Szeméthegyek Sopronban – a városvezetés mindent megtesz ellene?

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 08:15
Szeméthegyek Sopronban – a városvezetés mindent megtesz ellene?

Sopronban állandó probléma, hogy a hulladékudvarok nem nyújtanak szép látványt. Most megint szóvá tette egy önkormányzati képviselő, ám eddig hasztalanul görgették ezt a problémát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Demokratikus Koalíció Gy-M-S (vár)megye 4. választókörzetének elnöke, Sopron városának önkormányzati képviselője Simon Zoltán, mint a helyiek megszokhatták igen aktív a közösségi kérdésekben. Már többször is hangot emelt a hulladékudvarok állapota miatt, amik Sopron csodás látványát bizony csúfítják, ám a városvezetéstől mindig hárító levelet kapott, ahogy a legutóbbi megkeresésre is. Ezt ki is posztolta a közösségi oldalán:  

Az Ön által megjelölt, közterületen lévő szelektív hulladékgyűjtőkről az STKH munkatársai a hulladékot rendszeresen elszállítják. Az önkormányzat Közterület-felügyelői járőrszolgálatuk során nap, mint nap ellenőrzést folytatnak a városban. Amennyiben illegális hulladéklerakás történik a szabálysértőkkel szemben eljárást kezdeményeznek. Kérem a fenti tájékoztatásom elfogadását.

A bejegyzésnél volt olyan hozzászóló, aki úgy reagált, hogy ez már sok éve így van, és probléma, ám olyan is akadt, aki látni véli, hogy hetente többször tesznek rendet, ám az állampolgárokat ez nem érdekli, és szerinte az ő fejükbe kellene rendet tenni elsősorban, hogy kulturáltan tudják hasznosítani azt, ami számukra jó is lehetne.

Fotó: Simon Zoltán Facebook oldala