A Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eddigi adatai alapján a férfi több nógrádi településen követett el bűncselekményeket.

Február elsején társaival egy Nagylócon, a tulajdonos háza előtt parkoló autó vezető oldali ablakát zúzták be egy kővel. A járműből elvitték a sértett pénztárcáját, annak személyi okmányaival, bankkártyájával és 5.000 forint készpénzzel együtt.

Február 5-én Hollókőn két parkoló személygépkocsit is feltörtek, ezekből nap- és olvasószemüvegeket, márkás parfümöket, készpénzt, sminkkészletet és töltőkábelt is zsákmányoltak.

Másnap este szintén a világörökségi településen egy családi ház udvarán parkoló autóból vittek el egy hőkamerát, egy keresőtávcsövet és egy elemlámpát is.

Pár nappal később visszatértek Hollókőre, ahol egy közterületen álló autóból búvárszivattyút, aprópénzt, a gépkocsi forgalmi engedélyét, hivatalos iratokat, egy pénztárcát, valamint egy többfunkciós kést is meglovasítottak.

Utolsóként február 8-án Alsótoldon törték be egy autó hátsó ablaküvegét, és ellopták az abban elhelyezett vadászlőfegyvert, valamint egy céltávcsövet és lőszereket is.

A bűnbanda a lopásokkal összesen több mint 2.3 millió forint, a járművek megrongálásával pedig további 100.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A 34 éves férfival szemben más bűncselekmény miatt is folyamatban van büntetőeljárás: a rendelkezésre álló információk szerint N-etil-norpentedron nevű új pszichoaktív anyagot szerzett be és adott el többek közt kiskorúaknak is.

Tekintettel a gyanúsított által elkövetett bűncselekmények súlyára és a büntetett előéletére, a nyomozó hatóság előterjesztést tett a letartóztatására, amit az ügyészség indítványozott. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája pedig a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében el is rendelte a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Fotó: ugyeszseg.hu