2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 20o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Lőfegyvert is lopott a nógrádi drogdíler

frisshirek.hu, 2023. március 21. - 17:45
Lőfegyvert is lopott a nógrádi drogdíler

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kezdeményezésére a nyomozási bíró a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el azzal a 34 éves férfival szemben, aki nemcsak pszichoaktív anyagokat árult, de társaival autókat megrongálva azokból nagy értékű tárgyakat – többek között vadászlőfegyvert – is lopott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eddigi adatai alapján a férfi több nógrádi településen követett el bűncselekményeket.

Február elsején társaival egy Nagylócon, a tulajdonos háza előtt parkoló autó vezető oldali ablakát zúzták be egy kővel. A járműből elvitték a sértett pénztárcáját, annak személyi okmányaival, bankkártyájával és 5.000 forint készpénzzel együtt.

Február 5-én Hollókőn két parkoló személygépkocsit is feltörtek, ezekből nap- és olvasószemüvegeket, márkás parfümöket, készpénzt, sminkkészletet és töltőkábelt is zsákmányoltak.

Másnap este szintén a világörökségi településen egy családi ház udvarán parkoló autóból vittek el egy hőkamerát, egy keresőtávcsövet és egy elemlámpát is.

Pár nappal később visszatértek Hollókőre, ahol egy közterületen álló autóból búvárszivattyút, aprópénzt, a gépkocsi forgalmi engedélyét, hivatalos iratokat, egy pénztárcát, valamint egy többfunkciós kést is meglovasítottak.

Utolsóként február 8-án Alsótoldon törték be egy autó hátsó ablaküvegét, és ellopták az abban elhelyezett vadászlőfegyvert, valamint egy céltávcsövet és lőszereket is.

A bűnbanda a lopásokkal összesen több mint 2.3 millió forint, a járművek megrongálásával pedig további 100.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A 34 éves férfival szemben más bűncselekmény miatt is folyamatban van büntetőeljárás: a rendelkezésre álló információk szerint N-etil-norpentedron nevű új pszichoaktív anyagot szerzett be és adott el többek közt kiskorúaknak is.

Tekintettel a gyanúsított által elkövetett bűncselekmények súlyára és a büntetett előéletére, a nyomozó hatóság előterjesztést tett a letartóztatására, amit az ügyészség indítványozott. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája pedig a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében el is rendelte a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Fotó: ugyeszseg.hu