2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Harci kutya harapta meg a kisfiút

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 08:16
Harci kutya harapta meg a kisfiút

Szörnyű kínokat kellett átélnie annak a kisfiúnak, akit egy harci kutya harapott meg. Az eb egy drótkerítésen keresztül szabadult ki az utcára Dabronyban, majd megharapott egy arra közlekedő 12 éves fiút.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nemrég borzalmas kutyatámadás történt a Veszprém vármegyei Dabronyban, ahol egy harci kutya megharapott egy utcán sétáló kisfiút. A gyermek ordítását a Tények beszámolója szerint még a közelben élők is hallották, ám nem segített neki senki.

A fiú vérző lábbal, egyedül ment haza, miközben sírt. A szülei egyből mentőt hívtak hozzá, mert a kutya úgy átharapta a gyermek combját, hogy ellátásra szorult. A kórházban aztán összevarrták a sebet, és azóta is naponta járnak vele kötözésre.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a gyermeket könnyebb végtagsérülésekkel látták el a kiérkező mentők, majd stabil állapotban szállították a területileg illetékes sürgősségi osztályra.

A staffordshire terrier gazdája a rendőröknek azt állította, hogy a gyermek hergelte az állatot, sőt néhány nappal az eset előtt egy labdával fejbe is rúgta. Varga Attila, a kisfiú édesapja ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a támadás napján a fia focizni ment a pályára, majd, amikor hazafelé sétált, akkor a kutya kiszabadult és ráugrott.

Az apa elmondása szerint a fiú már jobban van, de a harapás helye még fáj. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, a kutya gazdája akár börtönbe is kerülhet.

Forrás: atv.hu

Fotó: freepik.com