2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Elvágta kutyái hangszálát, hogy azok ne zavarják a szomszédokat

frisshirek.hu, 2023. március 21. - 14:54
Elvágta kutyái hangszálát, hogy azok ne zavarják a szomszédokat

Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Idén márciusban állatkínzás miatt 1 év 7 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit,

aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül.

A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart - nyújtott tájékoztatást közleményében a Karcagi Járásbíróság. A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét.

A járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért,

az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében - írták. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik - olvasható a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: unsplash.com