Nagylengyelben háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű az Árnyas utcánál. A közelben tartózkodók a lángokat kéziszerszámokkal megfékezték. A kiérkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a még izzó felületeket vízsugárral eloltották. 

Egy hegyi pince ablaka égett Zalaszentgróton, a Cinege utcában. A helyi önkormányzati és a keszthelyi hivatásos tűzoltók tüzetesen átvizsgálták a füsttel telítődött épületet, de abban senkit sem találtak. A lángokat vízsugárral fékezték meg, majd a helyiségeket kiszellőztették, s megállapították, hogy a lángok az ablakon kívül más épületszerkezetre nem terjedtek át.

Szombaton száraz fű égett pár száz négyzetméteren Nagykanizsán, a Szentgyörgyvári hegyen. A tűz oltását a közelben tartózkodók kézi szerszámokkal megkezdték, majd a kiérkező helyi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a még izzó gócokat. Nem ez volt az egyetlen tűz a városban, vasárnap mintegy két hektáron égett a nádas a Miklósfa utcánál, a vasúti sínek mentén. A helyi hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre, majd vízsugarakkal, valamint kéziszerszámokkal fékezték meg lángokat.

Tófejen néhány négyzetméteren összehordott hulladék égett a Hunyadi utcában. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Fityeházán háromszáz négyzetméteren égett a száraz növényzet az Ady utcánál. A murakeresztúri önkéntes tűzoltók a tüzet vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Fotónk illusztráció, forrás: Katasztrófavédelem