2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Megkezdődött a Szolnokot és térségét érintő szennyvízberuházás előkészítése

frisshirek.hu, 2023. március 20. - 13:00
Megkezdődött a Szolnokot és térségét érintő szennyvízberuházás előkészítése

Megkezdődött a Szolnokot és térségét érintő szennyvízberuházás előkészítése, a fejlesztésre mintegy 1,97 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a város önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Szolnok központú szennyvízelvezetési agglomeráció tizennégy település közigazgatási területét foglalja magába.

A települések közös célja, hogy a projekttel fejlesszék a csatornázást, a szennyvíztisztítást, az iszapkezelést és -hasznosítást, a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátását. További cél a szennyvízelvezetés és -tisztítás fejlesztése, az ivóvízminőség javítása és a víztakarékosság - írták.

A projekt az idén november 30-ig valósul meg.
Előkészítjük Szolnok ivóvíz- és szennyvízhálózatának fejlesztését! A lakosság ivóvízellátása és a városi vezetékhálózat korszerűsítése elsődleges feladat!

jelentette be Facebook-oldalán Szalay Ferenc polgármester. 

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala