Kanász-Nagy Máté kifejtette: az akkumulátorgyár-beruházások jelentősen károsítják a környezetet, használják a vízkészletet, az energiát és veszélyeztetik a termőföldeket - írja az MTI.

Elképesztő, hogy doktorok, egyetemi professzorok, tudós emberek asszisztálnak ahhoz a kormányzati lobbitevékenységhez, hogy Magyarországot akkumulátorgyarmattá tegyék

- fogalmazott.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: az áldozatot a debreceni kínai akkumulátorgyár kapcsán a debreceniek, a Hajdú-Bihar megyében élők fogják meghozni, illetve mindenki meghozza majd az ivóvíz, az energia és a termőföld külföldi beruházóknak történő kiárusításával.

Nem lehet fejlődésnek nevezni azt az iparpolitikát, ami Magyarország gyarmatosításához, erőforrásainak túlhasználatához járul hozzá - jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

Felidézte, hogy az LMP országos népszavazást kezdeményezett az akkumulátorgyárak ügyében. A kérdésről jövő héten dönt a Nemzeti Választási Bizottság; az LMP pozitív döntésre számít, el akarják kezdeni az aláírások gyűjtését - közölte.

Fotó: Facebook/Kanász-Nagy Máté