2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Gombot kaptak a makói gimnázium végzősei

Bottyán Róbert, 2023. március 18. - 17:59
Gombot kaptak a makói gimnázium végzősei

Már hagyomány, hogy a Makói József Attila Gimnáziumban nem szalagavatót, hanem gombavatót rendeznek. Idén a városi sportcsarnok bezárása miatt január vége, február eleje helyett tegnap tartották meg az ünnepséget.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pénteken 89 diákot köszöntöttek, akik egy 8 és két 4 évfolyamos osztályból kerültek ki. Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető  köszöntőjében örömtelinek nevezte, hogy ismét szülők, barátok körében rendezhetik meg az intézmény egyik legfontosabb ünnepségét.

A gimiben hagyomány, hogy a végzősök zöld gombot kapnak ekkor, majd az érettségit követően sárgát. Ezek egyediek és minden évben, külön erre az alkalomra készítteti az iskola. Minden évben valamilyen motívum alapján készül a meghívó és a díszlet.

Oroszné elmondta, idén először szerepelt együtt a zöld és a sárga gomb, korábban csak az osztályokat szimbolizáló zöld gombok szerepeltek a meghívókon. Ennek oka, hogy most közelebb került a diákok életében ez a két fontos esemény, a gombavató és az érettségi. A díszletben pedig három óriásgombon volt olvasható a tanulók neve.

A végzősök három keringőt adtak elő, majd a közös finálét, valamint az iskola tanulói adtak elő produkciókat az est folyamán.

Fotók: a szerző felvételei.