2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Napi cukiság: Macskatápszertől gömbölyödnek a megmentett kismókusok

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 21:00
Napi cukiság: Macskatápszertől gömbölyödnek a megmentett kismókusok

Már nyílik a szemük, és egészségesen fejlődnek – négy, alig kéthetes kismókus került a mályi madármentő állomásra pár napja. Egy családi házra felfutó borostyánban fészkelhetett az anyjuk. "Épület átalakítás miatt került elő a fészek. Több órán át várták, hogy a mama hátha áttelepíti a kicsiket, de nem történt semmi, így a kimentés mellett döntöttek. 2 hetesek lehetnek, de a szemük még nem nyílt ki. Most naponta ötször macskatápszert kapnak és szépen fejlődnek, írja az rtl.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az egyik kis mókusnak szerda reggelre elkezdett kinyílni a szeme, amiből sikerült megállapítani a korukat: háromhetesek. A pici rágcsálókat egyelőre cumival etetik, de az egyesület tagjai már készülnek a közelgő futkározásra.

A Madármentő Állomás Mályi oldalán több videót is talál a csöppségekről.

@birdrescuemalyi #mókus #squirell #cute #pusztuljonfyba #bazdkiforyuba #fp ♬ River Flows in You - 纯音乐 - M先森

Fotó: Madármentő Állomás Mályi Facebook-oldala - Bird Rescue videójának vágóképe