2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: 0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből egy zalai nő

Kovács Tamara, 2023. március 17. - 15:30
Ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből egy zalai nő

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nő élettársa 2020. november 7. napján elhunyt. Kapcsolatukból három gyermekük született, azonban a férfinek korábbi két házasságából már volt öt másik gyermeke.

A nő 2021. június 21-én a hagyatéki eljárás megindítása során úgy nyilatkozott, hogy az örökhagyónak három vér szerinti hozzátartozója van - a közös gyermekeik -, rajtuk kívül más örököse nincs.

Az általa elmondottak alapján készült hagyatéki leltárt a jegyző megküldte a közjegyzőnek. A 2021. szeptember 20-i hagyatéki tárgyaláson a vádlott kijelentette, hogy a törvényes örökösökön kívül más örökösről nincs tudomása, így a hagyatékot a közjegyző a közös, 3 kiskorú gyermeküknek adta át.

Mint kiderült, a nő az öröklésre jogosult személyek körét hiányosan jelölte meg. Ezen cselekményével közreműködött abban, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba. Tettével közokirat-hamisítás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 1 év 6 hónap próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay