2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Budapest és a Várnegyed számos látványossága is a világ legjobb helyei közé került - Ismét fizetős a Halászbástya

frisshirek.hu, 2023. március 17. - 20:30
Budapest és a Várnegyed számos látványossága is a világ legjobb helyei közé került - Ismét fizetős a Halászbástya

2023. március 16-tól december 23-ig belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor – értesült az I. kerület vezetésétől Budapest hivatalos magazinja, az Énbudapestem. Budapest is szerepel az amerikai Time magazin csütörtökön közzétett World's Greatest Places 2023 (A világ legnagyszerűbb helyei 2023) című listáján. A közép-európai régióból a szerkesztők csak Bécset és az Európa Kulturális Fővárosa cím egyik idei kitüntetettjét, Temesvárt válogatták be a világ legjobb 50 turisztikai célpontja közé.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
  • a teljes árú jegy 1200 forint lesz;
  • a kedvezményes jegy, amit a 14 év alatti gyermekek és a diákigazolvánnyal rendelkező diákok, valamint Magyarország és az Európai Unió tagországainak nyugdíjas állampolgárai válthatnak meg, 600 forint lesz.

Az állami- és nemzeti ünnepeken (március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án) azonban díjmentes lesz a belépés.

A Halászbástya közelében egy jegykiadó berendezést állítottak üzembe, amely több nyelven, a magyar mellett többek között angolul, németül és spanyolul is információt szolgáltat a turistáknak.

A Halászbátya felső kilátószintje naponta reggel 9:00 órától 19:00 óráig tart nyitva, december 23-ig, kivéve a június elseje és szeptember 30-a közötti nyári főszezont, amikor is reggel 9:00 órától este 21:00 óráig, szemlézte a hírt a napi.hu.

Budapest is felkerült a Time magazin legjobb turisztikai célpontokat bemutató 50-es listájára

A világszerte több mint 50 milliós olvasótáborral rendelkező amerikai hetilap Budapestről szóló ajánlásában emlékeztet arra, hogy a magyar főváros idén ünnepli egyesítésének 150. évfordulóját egy csaknem száz eseményt kínáló rendezvénysorozattal.

A cikk kiemeli, hogy Budapest egyik jelképe, a Lánchíd két évig tartó felújítás után ősszel nyílik meg a gyalogosok előtt, és hogy októberben nagy számú néző buzdítja majd a Budapest Maraton résztvevőit, akik a nevezetes híd mellett és alatt is futnak.

A jubileumi rendezvények közül a Time magazin kiemeli még a Hősök terére meghirdetett, szeptemberi szabadtéri jubileumi koncertet, a Budapest Tortája versenyt, valamint a Budapest identitását bemutató új kiállítást a Budapesti Történeti Múzeumban.

Az ajánló emlékeztet arra, hogy Budapesten nemrég nyílt meg a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza, míg a Magyar Állami Operaház egy átfogó felújítást követően várja ismét a közönséget. A Budavári Palotanegyed számos látnivalója, köztük a Szent István-terem, a Főőrség épülete és a Karakas pasa tornya is visszanyerte eredeti pompáját a Nemzeti Hauszmann Program keretében.

A Time magazin felhívja a figyelmet a Budapesten rövidesen nyíló új szállodákra is. A W Budapest júliusban nyit közvetlenül az Operaházzal szemben, a történelmi Klotild-palotát St. Regis Hotel Budapest néven alakítják át, a Marriott Autograph Collection részét képező Dorothea Hotel pedig a Vörösmarty téren debütál - olvasható az ajánlóban.

A Time magazin idei listáján olyan helyek szerepelnek, mint Barcelona, Kiotó, Nápoly és környéke, Sardzsah, Phuket, a Yosemite Nemzeti Park vagy a Francia Polinéziában található Tuamotu-szigetek. A közép-európai régióból a szerkesztők csak Bécset és az Európa Kulturális Fővárosa cím egyik idei kitüntetettjét, Temesvárt válogatták be a világ legjobb 50 turisztikai célpontja közé.

Fotó: pixabay.com