2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Bezárt egy ikonikus makói étterem

Bottyán Róbert, 2023. március 17. - 17:59
Bezárt egy ikonikus makói étterem

Ideiglenesen, de bezárt a belvárosi Korona Étterem és Pub Makón - ezt oldalukon is közölték és az épületre is kifüggesztették. Indokulásuk szerint a rezsiárak emelkedése miatt az étterem gazdaságos üzemeltetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tájékoztatásuk szerint az étterem március 12-én ,,megszüntette az eddig szokványos működését” és májust tűzték ki a nyitás időpontjának. A már meghirdetett rendezvényeket megtartják és továbbra is vállalják rendezvények lebonyolítását, szervezését, így esküvőket, lakodalmakat, céges és baráti találkozókat.

Az étteremvezető, Budai Ferenc a Délmagyarországnak elmondta, főleg az áram és a földgáz ára az, ami miatt ez a sajnálatos döntés született, de közrejátszott még az étel-alapanyagárak hatalmas drágulása is. Az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött. Az emberek jelenleg a cég más vendéglátó egységeiben kapnak munkát, májustól újra számítanak rájuk.

Az egykori Korona Szálló, Makó legszebb eklektikus épülete, kétszáz éven át együtt alakult, bővült a várossal. Az épület része a földszinti étterem, ami legutóbb 2019 nyarán, 5 évi szünetet követően nyitott ki.

Fotó: Korona étterem és Pub Facebook oldala