A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon 2023. március 14-én a reggeli órákban személyesen tett feljelentést egy 23 éves férfi.

A feljelentő elmondása alapján előző este taxival megjelent barátnője bátonyterenyei otthonánál,
azzal a céllal, hogy 17 éves szerelmét elszöktesse.

Távozásukat a lány édesapja és testvére észlelte, amelyet sérelmeztek, így személygépkocsival a fiatalok után indultak. Útközben Salgótarján határánál utolérték és megállították őket. A két gyanúsított a gépjárműből kiszállva a taxihoz szaladt, és a lányt a párjával együtt erőszakkal a saját gépkocsijukba ültették, és visszavitték őket Bátonyterenyére.

A visszafelé vezető út során már megkezdődött a fiatal férfi bántalmazása,

ugyanis a 44 éves elkövető a sértettet több alkalommal arcon ütötte, illetve megfenyegette, hogy most már nem engedi haza és meg fog halni. A bátonyterenyei házhoz érve a bántalmazást és a fenyegetéseket a terheltek tovább folytatták. Ennek nyomatékosítása érdekében egy kést és egy fegyvernek látszó tárgyat helyeztek el mellette, és a rendelkezésre álló adatok szerint

az idősebb férfi egy baseballütőt kezdte ütni lánya párját.

A sértett a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 13-án a két férfit Bátonyterenye belterületén elfogták. A hatóság tagjai a két elkövetőt előállították, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt őket kihallgatták, őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek a 44 éves férfi letartóztatásának indítványozására.

A kiemelt kép forrása: a police.hu videójának vágóképe