2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Újévkor támadt az idős házaspárra a hevesi rabló

frisshirek.hu, 2023. március 16. - 16:50
Újévkor támadt az idős házaspárra a hevesi rabló

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen, aki az újév első óráiban rátört egy idős házaspárra. Pénzt követelt tőlük, de nem kapott, ezért mindkettőjüket helyben hagyta.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a fiatalember úgy kezdte az évet, hogy január elsején, hajnalban egy Heves melletti faluban – amelyet nem nevezett meg a vádhatóság – megjelent egy idős házaspár ajtajában.

Kiabált, hogy jöjjenek ki, mert lopják a tyúkjaikat, valamint pénzt követelt tőlük. 

A háziasszony közölte vele, hogy nincs pénzük, és nem is megy ki a lakásból. Ekkor a férfi betörte a bejárati ajtó üvegét, bement a házba, fellökte az idős nőt, majd az ágyban fekvő férjtől is pénz követelt. A bácsi is csak annyit tudott mondani, hogy nincs, mire a támadó ököllel ütni kezdte őt, hozzávágott egy szendvicssütőt, lehúzta az ágyról, és tovább bántalmazta. A feleség eközben telefonon értesítette a központi ügyeletet, amit meghallott a támadó, aki futva menekült el a helyszínről.

Az idős nő a bántalmazás következtében arccsonttörést szenvedett, míg férje könnyű sérülésekkel megúszta a támadást.

Az ügyészség szerint azonban – tekintettel a bántalmazás módjára, intenzitására és az érintett testtájra – fennállt a reális lehetősége súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának is.

A rendőrség még aznap elfogta, majd a bíróság letartóztatta a 21 éves férfit, aki azonban jelenleg egy korábbi ügyben kiszabott szabadágvesztés büntetését tölti.

A járási ügyészség két rendbeli minősített rablás kísérletével, súlyos testi sértéssel és annak kísérletével, valamint magánlaksértéssel vádolja.

A Hevesi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a rabló a bíróság előkészítő ülésén továbbra is beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság hat év szabadságvesztés és ugyancsak hat esztendő közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezte.

Fotó: ugyeszseg.hu