2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Nem vár tovább Kaposvár az energetikai fejlesztésekkel

Hajmási Judit, 2023. március 16. - 16:36
Nem vár tovább Kaposvár az energetikai fejlesztésekkel

Gyorsított ütemben valósítja meg energetikai beruházásait Kaposvár a magas energiaárak miatt - mondta a város polgármestere a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szita Károly sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy idén 2,3 milliárd forintot költenek a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum, a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola, a levéltár, valamint a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár korszerűsítésére.

A fejlesztés az ingatlanok hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer és a világítás megújítását foglalja magában

- tette hozzá. A településvezető szólt arról is, hogy további egymilliárd forintot fordítanak a közvilágítás, a Virágfürdő, a sportcsarnok korszerűsítésére.

A munkálatoktól a fűtési és a villamosenergia-költség jelentős csökkenését várják

- jelentette ki. A politikus kitért arra is, hogy őszre elkészül a városi zöldfűtőmű, amely a földgázt kiváltva faapríték felhasználásával biztosítja a hőenergiát és a meleg vizet a távfűtött épületekben.

Szita Károly emlékeztetett: Kaposvár évekkel ezelőtt célul tűzte ki, hogy kiszolgáltatottságát mérsékelve 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget éri el, az ehhez kapcsolódó projektek felgyorsítását az orosz-ukrán háborúval összefüggésben az "egekbe szökő villamosenergia- és gázárak" tették szükségessé.

Kaposvár idén a tavalyinál 3 milliárd forinttal kénytelen többet költeni intézményei fűtésére és világítására - mutatott rá a polgármester az MTI közleményében.

A frisshirek.hu kérdésére Pintér Attila a városi közgyűlési ellenzéki tagja elmondta, hogy a korszerűsítések szükségessége kapcsán nem volt vita a testületben. Ellenzéki képviselőként is támogatnak minden olyan beruházást, ami a város energiafüggetlenségét és fenntarthatóságát növeli. Különösen úgy, hogy ezek a fejlesztések pályázati pénzekből valósulnak meg, így kevésbé terhelik a város költségvetését.

Fotó: Facebook / Szita Károly