2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! - pályázatot hirdetett a Megoldás Mozgalom

frisshirek.hu, 2023. március 16. - 11:42
Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! - pályázatot hirdetett a Megoldás Mozgalom

Nem megyünk mélyebbre! Keressük Magyarország legnagyobb kátyúját! – címmel közösségi pályázatot hirdet a Megoldás Mozgalom a közúthálózat rendbetétele érdekében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Mozgalom legújabb kezdeményezésével a kormány és az önkormányzatok figyelmét szeretné felhívni a rossz, sokszor balesetveszélyes, kátyús utakra. A párthoz egyre több állampolgári bejelentés, fotó érkezik a helyenként életveszélyes utakról. A legtöbb esetben az adott település, város önkormányzata tud a problémáról, de illetékesség, forrás, pénz hiányában nem cselekszik - írta közleményében a szervezet.

A Megoldás Mozgalom első körben arra szólítja fel az önkormányzatokat, az érintett közút kezelőjét, hogy a kátyú kijavíttatásáig, legalább jelölje figyelmeztető jelzéssel, táblával az úthibákat!

- hívták fel a figyelmet nyilatkozatukban. A Megoldás Mozgalom írásában kiemelte, hogy 

atatisztikai adatok szerint, Magyarországon a közúton történő minden tizedik baleset az úthibák, gödrök, a rossz útminőség miatt következik be, ami sok esetben a gépjárművön több százezer forintos kárral, illetve személyi sérülésekkel is járhat.

Nemzetközi tekintetben, a közutakon bekövetkezett halálos balesetek száma alapján, Magyarország kifejezetten rossz helyen szerepel a listán,

a magyar utak az egyik legveszélyesebbek az unióban.

- hangsúlyozták közleményükben, majd hozzátették, hogy 2018-ban a hatodik helyre soroltak minket, míg egy évvel később is bőven meghaladta a balesetek száma az EU-s átlagot. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. statisztikáiból kiderül, hogy a közel 210 000 kilométeres magyarországi úthálózatból kb. 180 000 km önkormányzati tulajdonú, azaz az önkormányzatok felelőssége az úthibák rendbetétele - emlékeztetett a szervezet.

A Megoldás Mozgalom által indított pályázat május 1-ig tart, addig
keressük az ország legszebb, legnagyobb, legveszélyesebb, legmélyebb kátyúját!

A pályázatban résztvevőktől fénykép beküldését várja a párt, amelyekből a zsűri szerint kiválasztottakat díjazzák. A beérkezett információkat a párt továbbítja az érintett önkormányzatnak! A képeket az alábbi linkre várják: https://memo.hu/bejelentesek.html

A kiemelt kép forrása: Megoldás Mozgalom