Különleges fotókat osztott meg csütörtökön a felújítás alatt lévő Avasi kilátóról Csöbör Katalin, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. A politikus a fotók tanúbizonysága szerint délelőtt felkereste a vários jelképének számító létesítményt, amelyet hétfőn kerített körbe a kivitelező, és amint az látszik, sokan nem tétlenkedett, meg is kezdte a bontási munkálatokat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk (itt és itt), az Avasi kilátó felújítási munkálatai nyolc hónapon keresztül zajlanak majd. A beruházás során az épületet statikailag megerősítik, cserélik a teljes épületgépészetet, a padlóburkolatot, nem használt antennákat távolítanak el az épületről, és a lépcsőket is megerősítik, javítják a falakat, mossák a szennyezett felületeket.

Ezentúl a kávézó mind infrastrukturálisan, mind energetikailag megújul, továbbá a korábbinál is egyedibbé teszik majd az épületet a presszó padlótól tetőig érő ablakai, valamint az egyedi fénymegvilágítása. A földszinti szabadtéri teraszt pedig alkalmassá teszik szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására. A fejlesztés során nemcsak az Avasi kilátót újítják fel, de sétányt alakítanak ki az alatta lévő területen, megújul a Győri Nagy Lajos lépcsősor és a Toronyalja utca is.

Fotó: Csöbör Katalin Facebook