2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Fotókon az Avasi kilátó "szétbombázott" presszója

Tajthy Ákos, 2023. március 16. - 18:00
Fotókon az Avasi kilátó "szétbombázott" presszója

A kivitelező hétfőn kerítette el a munkaterületet, és úgy tűnik a felújítást azonnal megkezdte: a város fölé magasodó különleges presszót már szét is bontották.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás


Különleges fotókat osztott meg csütörtökön a felújítás alatt lévő Avasi kilátóról Csöbör Katalin, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője. A politikus a fotók tanúbizonysága szerint délelőtt felkereste a vários jelképének számító létesítményt, amelyet hétfőn kerített körbe a kivitelező, és amint az látszik, sokan nem tétlenkedett, meg is kezdte a bontási munkálatokat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk (itt és itt), az Avasi kilátó felújítási munkálatai nyolc hónapon keresztül zajlanak majd. A beruházás során az épületet statikailag megerősítik, cserélik a teljes épületgépészetet, a padlóburkolatot, nem használt antennákat távolítanak el az épületről, és a lépcsőket is megerősítik, javítják a falakat, mossák a szennyezett felületeket.

Ezentúl a kávézó mind infrastrukturálisan, mind energetikailag megújul, továbbá a korábbinál is egyedibbé teszik majd az épületet a presszó padlótól tetőig érő ablakai, valamint az egyedi fénymegvilágítása. A földszinti szabadtéri teraszt pedig alkalmassá teszik szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására. A fejlesztés során nemcsak az Avasi kilátót újítják fel, de sétányt alakítanak ki az alatta lévő területen, megújul a Győri Nagy Lajos lépcsősor és a Toronyalja utca is.

Fotó: Csöbör Katalin Facebook