Az Interactive Bankot 2023. március 1-jei hatállyal jegyezték be.

A Portfolio leírta, hogy négymilliárd forint induló tőke szükséges ahhoz, hogy hazánkban egy bank jöjjön létre, ebből kifolyólag a befektető komoly szándékkal lép a hazai pénzpiacra. Ehhez megszerezték már a Magyar Nemzeti Bank engedélyét is, amelyhez viszonyítva egy éven belül várható a bank működési engedély megadása.

Péterffy Tamás vagyonát 24 milliárd dollárra, azaz körülbelül 8600 milliárd forintra becsülik,
amellyel ő a világ leggazdagabb magyarja.

Az ő brókercégének hazai ügyfélköre ezres nagyságrendű, az egész régióban pedig hozzávetőlegesen százezer ügyfele van. A vállalkozó másfél éve, 2021 június elsején járt Budapesten, ekkor lett ugyanis az Interactive Brokers Central Europe Zrt. tagja a Budapesti Értéktőzsdének.

Politikai hovatartozását tekintve elkötelezett republikánus, támogatója volt Donald Trumpnak is. Élettörténetét tekintve gyermekkorát még Magyarországon töltötte, és édesanyja egyedül nevelte, ugyanis édesapja az 1956-os forradalom zűrzavaros időszakában az Egyesült Államokba szökött. 

Péterffy 1965-ben hagyta el Magyarországot,

bár édesapja után ő is az Egyesült Államokba emigrált, ő nem igazán segítette, nyelveket sem beszélt, végül műszaki rajzolóként helyezkedett el. Sikeressé váló cégét az USA-ba érkezése után 13 évvel, 1978-ban alapította.

A kiemelt kép forrása: MTI / Máthé Zoltán, 2017-ből