1848 március 15-én nyomtatták ki a 12 pontos proklamációt, amelynek első pontjaként szerepelt : "Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését." Az elmúlt években sajnos nem sikerült megvalósítani a tényleges, valós sajtószabadságot.

"Ma a sajtószabadság azt jelenti, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti" - magyarázta el népének a lényeget a választókörzet képzett ideológusa, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a Zalaegerszegi Televízió hétfői, március 13-ai Híradójában. Majd folytatta: Természetesen az értékközvetítés az fontos, hogy a hitelesség alapján legyen, ilyenkor köszönetet szoktunk mondani, minden sajtóorgánumnak azért, mert segíti a munkánkat, az eredményekről hitelesen beszámol ..az eseményekről, ez a mi munkánk segítése , egy városnak az építése, egy megye, egy országnak a fejlődés szempontjából nagyon fontos."-tette hozzá.

Ugyanitt elhangzott, hogy a zalaegerszegi önkormányzat, rendkívül szoros és korrekt kapcsolatban dolgozik együtt a helyi médiumokkal.

Március 13.-án is a sajtószabadságot ünnepelték, akkor az önkormányzat szervezésében ment a parádé, szintén pazar vendéglátással. Akkor azt írta Vigh László: "A magyar sajtó közelgő napja alkalmából köszöntöttük a médiumok munkatársait, Zalaegerszeg önkormányzatának szervezésében."

Fotók és forrás: Vigh László Facebook-oldala