2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Lázár pert indított egy nyugdíjas ellenzéki aktivista ellen

frisshirek.hu, 2023. március 13. - 14:05
Lázár pert indított egy nyugdíjas ellenzéki aktivista ellen

Magánvádlóként indított pert Lázár János építési és beruházási miniszter, országgyűlési képviselő Szabó Margittal, vagy ahogyan Hódmezővásárhelyen ismerik, Momóval, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület elnökével szemben. A fideszes politikus a tavaly tavaszi választási kampány idején terjesztett szórólapok miatt perelte be az egyesületi elnököt. Szerinte a kiadványokon olvasható állítások becsületsértőek, és a nagy nyilvánosság előtt érdeksérelmet okoztak neki.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírái elfogultsági nyilatkozat tettek, így a Szegedi Járásbíróságon tartották az első tárgyalást múlt héten. Lázár János nem volt jelen, de a vádlott igen és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is. A tárgyalásról felkerült a YouTubera egy vágott videó, amelyen Szabó Margit felolvassa a bíróság előtt előre megírt vallomását.

Arról beszélt, hogy ő büntetlen előéletű és visszautasítja a vádat, nem érzi magát bűnösnek. Szerinte egy igazi jogállamban neki nem kellene magyarázkodnia, bíróságon lenni ilyen vád miatt, ugyanis Lázár János közszereplő, tűrnie kellene a bírálatot. Neki viszont állampolgárként joga van arra, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hazugságra, a lopásra és a zsarnokságra.

A Hódpress cikke szerint Kriveczky György ügyvéd – aki a tárgyalástól távol maradó Lázár Jánost képviselte – többek között azt kérdezte a vádlottól, hol és mennyi példányban nyomtatták a szórólapokat. Szabó Margit erre nem tudott válaszolni, mondván ő csak a tartalomért felelt. Ugyanakkor véleménye szerint a szórólapokon megfogalmazott állítások igazak és bizonyíthatók, ennek illusztrálására több újságcikket csatolt egy beadványához.

A bíró a vádlott meghallgatása után elnapolta a tárgyalást arra hivatkozva, hogy át kell tanulmányoznia ezek tartalmát, ugyanakkor 15 napot adott a védelemnek arra, hogy a szórólap tényszerű állításait írásban bizonyítsa. A következő tárgyalási nap május 18-án lesz - írja a Hódpress.

Kép: A Józan Paraszt Beszól! Youtube csatorna