Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a frisshirek.hu-t, hogy a legtöbb esetben kidőlt fákhoz és leszakadt faágakhoz riasztották szűkebb hazánk hivatásos és önkéntes tűzoltóit. Az egységek kézi erővel és motoros láncfűrésszel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol elektromos és távközlési vezetékeket rongáltak meg.

Kozárd határában, a 2122-es számú úton, Balassagyarmaton, az Ipolypart utcában, Patakon, az Alkotmány úton, Salgótarjánban, az Iskola úton, valamint Herencsényben, a 2123-as számú úton okoztak útzárat a kidőlt fák. Nagyoroszi és Drégelypalánk között pedig a vasúti forgalmat akadályozták. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói mindenhol rövid időn belül megszüntették a problémát

– hansúlyozta a szóvivő.

Hozzátette: mindezek mellett Bátonyterenyén, a Bányász úton egy negyedik emeleti lakás redőnytokja lazult meg és vált veszélyessé. Nógrád községben egy családi ház tetőcserepeit sodorta le a szél. Somoskőújfaluban, a Csontváry utcában egy lakóépület előtetőjét bontotta meg a vihar. Balassagyarmaton egy Bajcsy-Zsilinszky utcai épület homlokzatáról tört le egy zászlórúd, amely a járdán elhaladó gyalogosokat veszélyeztette.

A katasztrófavédelem emberei mindenhol elejét vették a nagyobb bajnak, személyi sérülés sehol sem történt.

Illusztrációs fotó: pixabay.com