2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Önkezével vetett véget az életének a budapesti diáklány

frisshirek.hu, 2023. március 11. - 14:00
Önkezével vetett véget az életének a budapesti diáklány

Egy 12 éves lány öngyilkosságot követett el még tavaly decemberben az egyik budapesti iskolában – értesült a Tények.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 24.hu szemléje szerint a diák az iskolai egyenruhájának nyakkendőjével akasztotta fel magát a mosdóban. A lány már nem volt eszméleténél, amikor rátaláltak. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Tényeknek elmondta, hogy a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba a gyereket. Az életét azonban már nem sikerült megmenteni, a gyógyintézményben elhunyt.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást. 

A Tények az iskolához is eljuttatta a kérdéseit, de egyelőre nem érkezett válasz.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Fotó: illusztráció/pixabay.com