Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a 21 és a 19 éves nő február 15. és március 2. között számos alkalommal kereste fel a Salgótarjánban található gyógyszertárat.

Miközben a vevőtér polcaira kihelyezett márkás arc- és testápolási termékek közül válogattak, a fiatalabb elterelte az eladó figyelmét, míg a nővére egy speciálisan kialakított táskába rejtette a kiszemelt krémeket. Ezután fizetés nélkül távoztak az üzletből. A zsákmányt később eladták.

A testvérpár március 7-én visszatért a patikába és ugyanezzel a módszerrel próbált meg ismét márkás kozmetikumokat ellopni. Az üzlet dolgozói azonban ekkor már felfigyeltek a tettükre, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották őket.

A két fiatal nő összesen közel 400 ezer forint kárt okozott a gyógyszertárnak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság emberei elfogták, előállították és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a testvérpárt. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmény elkövetését – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Illusztrációs fotó: police.hu