2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Lángokban állt a nógrádi határ

frisshirek.hu, 2023. március 09. - 18:35
Lángokban állt a nógrádi határ

Szabadtéri tüzek adtak munkát a nógrádi lánglovagoknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy Acsa és Püspökhatvan, majd Acsa és Galgaguta között is ötven négyzetméteren égett száraz fű szerda délután. A berceli hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen kézi szerszámokkal akadályozták meg a lángok tovább terjedését.

Hugyag határában háromszáz négyzetméteren égett avar és száraz fű, itt a szécsényi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal avatkoztak be. Mátraverebély után szintén háromszáz négyzetméteren lángolt a nádas, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal fékezték meg a tüzet. 

Szerda este Buják határában két helyszínre is vegetációs tüzekhez riasztották a tűzoltókat, amelyeknek a pásztói hivatásosok, valamint a héhalmi és a bujáki önkéntesek állták útját. 

Anyagi kár egyik esetben sem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

Fotó: illusztráció/ Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy/SMKI