"Fel fogjuk robbantani az iskolát! Ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni! Köztetek vagyunk! Mindenki meg fog halni!

-írták többek között az oktatási intézményeknek.

A gyermekek, elsősorban az alsó tagozatosok rettenetesen megijedtek, nehezen dolgozták fel a pánikot, a félelmet. A diákok többsége az utcán vészelte át azt az időszakot, ameddig a szakemberek bombakereső kutyákkal és szerkezetekkel átkutatták az épületeket, volt olyan intézmény ahol a közeli meleg helyekre terelték a tanulókat, vagy a közelben lakókat egyszerűen csak hazaengedték, míg más iskolában a tornateremben, vagy a focipályán várták ki az átvizsgálás eredményét.

A szülők szerint, túl közel ahhoz, hogyha valóban bomba lett volna az épületben, a gyerekek többsége megsérülhetett volna. Ráadásul sokan megfáztak az esős, hideg időben. A tankerület sem állt a helyzet magaslatán, csak a harmadik bombafenyegetésről kaptak néhány iskolából értesítést a szülők a Krétában, a gyermekek voltak azok, akik értesítették a szülőket.

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere is megszólalt az ügyben, Facebook-oldalán megerősítette:

A nyomozást nem helyben végzik, az üggyel a szakszolgálatok foglalkoznak, azonban az elkövető virtuális magánhálózatot (VPN) használ több országon átvezetett levelezéssel, így ezt nem egyszerű felderíteni.

A Blikk szerdán arról írt, hogy türelmetlenek a szülők és azt szeretnék, ha online folytatódna az oktatás, amíg el nem fogják a fenyegetőt. Az ATV úgy tudja, hogy az intézmény, a tankerület és a hatóságok szerdán egyeztetnek a történtekről. A szülők és diákok türelme azonban egyre csak fogy.

Komoly beszédtéma a szülők között is. Nagyon sok emberben félelmet is kelt, illetve rendkívüli módon megzavarja a tanulást. A fiam is érettségi előtt áll, és ezekben a napokban pont ez nem hiányzik. Rendkívül megdöbbentő eset ez, rejtélyes és érthetetlen, hogy ezt valaki miért csinálja

- mondta az ATV Híradójának egy zalaegerszegi édesapa, Paksi Zoltán.

Akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is lehet, a már több mint tíz éve hatályban levő, súlyosabb büntetési tételek ellenére ezeknek a cselekményeknek a száma nem csökkent

- közölte Rinfel János ügyvéd a Blikknek, hozzátéve, hogy mivel több fenyegetésről beszélünk, így az alapesetben járó 3 év többszöröse is lehet a büntetés.

Fotó: frisshirek.hu