2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Megemlékeztek vitéz Both Béláról

Hajmási Judit, 2023. március 08. - 11:20
Megemlékeztek vitéz Both Béláról

Megkoszorúzta vitéz Both Béla sírját a szombathelyi városvezetés. Főhajtással rótták le tiszteletüket a hajdani dandártábornok emléke előtt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Vitéz Both Béla nyugalmazott dandártábornokról emlékeztek meg tisztelői március 7-én Szombathelyen, a Jáki úti temetőben, ahol 22 éve helyezték őt örök nyugalomra. Azóta minden évben megemlékeznek az egykori katonatisztről, illetve megkoszorúzzák a sírját. A koszorúzáson a város nevében Szuhai Viktor tanácsnok és Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke vett részt – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Vitéz Both Béla a szibériai hadifogságot és a recski munkatábort is megtapasztalta. Fontos volt számára szűkebb és tágabb értelemben nevezett hazája is. Nem kedvelte a rivaldafényt, tett a dolgát legjobb tudása szerint.

Állandóan csak Béla bácsi így, Béla bácsi úgy, egy héten ötször az újságban, kétszer a tévében szerepelek, már egy kicsit unom, különben sem kedvelem a rivaldafényt. Belefáradtam a sok hivatalos protokoll ünnepségbe és kitüntetés-átadásba, ha élő dandártábornokot vagy vitézt akarnak prezentálni: egyből engem vesznek elő. Nem cirkuszból teszem a dolgomat, hanem hivatástudatból, megszállottságból. Az idő persze apatikussá tett. A sok kitüntetés helyett egyszer végre a nyugdíjunkat is tisztességesen emelhetnék, amíg nem késő – emlékezik rá a nyugat.hu egy korábban vele készített interjúval.

Nevéhez fűződik a Recski Szövetségnek és a Honvéd Hagyományőrző Egyesületnek a létrehozása is.

Fotó: szombathely.hu