Vitéz Both Béla nyugalmazott dandártábornokról emlékeztek meg tisztelői március 7-én Szombathelyen, a Jáki úti temetőben, ahol 22 éve helyezték őt örök nyugalomra. Azóta minden évben megemlékeznek az egykori katonatisztről, illetve megkoszorúzzák a sírját. A koszorúzáson a város nevében Szuhai Viktor tanácsnok és Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke vett részt – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Vitéz Both Béla a szibériai hadifogságot és a recski munkatábort is megtapasztalta. Fontos volt számára szűkebb és tágabb értelemben nevezett hazája is. Nem kedvelte a rivaldafényt, tett a dolgát legjobb tudása szerint.

Állandóan csak Béla bácsi így, Béla bácsi úgy, egy héten ötször az újságban, kétszer a tévében szerepelek, már egy kicsit unom, különben sem kedvelem a rivaldafényt. Belefáradtam a sok hivatalos protokoll ünnepségbe és kitüntetés-átadásba, ha élő dandártábornokot vagy vitézt akarnak prezentálni: egyből engem vesznek elő. Nem cirkuszból teszem a dolgomat, hanem hivatástudatból, megszállottságból. Az idő persze apatikussá tett. A sok kitüntetés helyett egyszer végre a nyugdíjunkat is tisztességesen emelhetnék, amíg nem késő – emlékezik rá a nyugat.hu egy korábban vele készített interjúval.

Nevéhez fűződik a Recski Szövetségnek és a Honvéd Hagyományőrző Egyesületnek a létrehozása is.

Fotó: szombathely.hu