2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Makó fideszes polgármestere már az állami rádiónak sem nyilatkozik

Bottyán Róbert, 2023. március 08. - 09:50
Makó fideszes polgármestere már az állami rádiónak sem nyilatkozik

A hétvégén első alkalommal rendezték meg a Makói Hagymás Csücsür Ünnepet. Délelőtt még a Kossuth Rádió is élőben jelentkezett a helyszínről, de Farkas Éva Erzsébet polgármestert (Fidesz) nem különösebben érdekelte az esemény és az interjú-lehetőség.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról Mucsi Tamás önkormányzati képviselő (DK) beszámolt, a makói turisztikai egyesület által szervezett eseményen sem a polgármester, sem az alpolgármester és rajta kívül a képviselő-testület tagjai sem jelentek meg a megnyitón. Sőt, fültanúja volt a Kossuth Rádió szerkesztőjének kifakadására, Farkas Éva ugyanis az utolsó pillanatban lemondta az interjút. Mucsi a tajtékzó riporter szavaiból úgy vette ki, hogy nem ez az első alkalom.

Hogy a fideszesek csak a kormányhoz hű sajtónak nyilatkoznak, azt már megszokhattuk. Úgy tűnik azonban, hogy Makó polgármestere jobban szereti azokat az eseteket, amikor a helyi NER-médiának adhat tájékoztatást. Most a Kossuth Rádió hoppon maradt, de aki szeretné visszahallgatni, az itt teheti meg a március 4. délelőttöt kiválasztva.

Magán az eseményen egyébként megkóstolhattuk régi magyar ételünket, a csücsürt; felállítottak egy jurtát; lehetett kézműveskedni; rendeztek parasztolimpiát és helyi termékek vásárát - mindezt Makó központjában, a Hagymatikum gyógyfürdő előtti téren.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet oldala