2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Három legyet ütöttek egy csapásra a nógrádi revizorok – videóval!

Fodor Orsolya, 2023. március 08. - 17:19
Három legyet ütöttek egy csapásra a nógrádi revizorok – videóval!

Hamisított órákkal üzletelő férfi, feketemunkásokat foglalkoztató munkáltató és nyugtaadást elmulasztó vendéglátóhely is lebukott a revizorok Nógrád vármegyében tartott ellenőrzési akciójában – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán a Facebook-oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az adóhatóság közleménye szerint egy közösségimédia-csatorna több zárt csoportjában is húsz- és negyvenezer forintért árult „Rolex” és „Hublot” márkájú karórákat egy férfi. 

A NAV revizorai inkognitóban megállapodtak vele, hogy megnézik a ketyegőket. Lehetségesnek tűnt ugyanis, hogy az eladó iparjogvédelmi jogokat sért. Benne volt azonban a pakliban, hogy atrocitás is érheti az ellenőröket, ezért a bevetési igazgatóság pénzügyőrei is részt vettek az akcióban. 

A találkozás – többszöri helyszínmódosítás után – az eladó lakásán volt, ahol a férfi három karórát mutatott a „vevőjelölteknek”. A revizorok kiválasztották a terméket, és a kért összeget – húszezer forintot – is átadták, de a vásárlásról semmilyen bizonylatot, számlát nem kaptak. Ezután bemutatkoztak, és a járőrök is megjelentek a helyszínen. 

Átvizsgálták a helyiségeket, amelyekben öt „Rolex” és egy „Hublot” feliratú, silány kidolgozású és hiányos jelölésű férfi karórát találtak. A több mint hatvanhétezer eurót, azaz csaknem huszonhétmillió forintot érő hamisítványokat lefoglalták. Ezenfelül kiderült az is, hogy az eladó adószám nélkül értékesít. 

A férfi elmondta, hogy munkaviszonyban áll, hozzávetőleg

egy éve kezdte árulni az órákat, a bevételt kereset-kiegészítésnek szánta.

A lakásban 2,5 liter adójegy nélküli, ismeretlen alkoholterméket is találtak, ezt szintén lefoglalták. Az eladóra a sorozatos szabálytalanságok miatt mulasztási bírságot szabtak ki.

A revizorok napja azonban nem csak ezzel telt, az akció előtt és után sem unatkoztak. Amíg a megbeszélt első találkozási helyen az eladóra vártak, a

közeli építkezésen dolgozók ellenőrzésekor kiderült, hogy a munkáltató többeket is bejelentés nélkül foglalkoztatott. A visszaúton pedig próbavásárlást végeztek egy vendéglátóhelyen, ahol sem számlát, sem más, hivatalos bizonylatot nem kaptak. 

Mind a feketemunkásokat foglalkoztató munkáltató, mind a vendéglátós mulasztási bírságra számíthat.

Kiemelt kép forrása: Nemzeti Adó- és Vámhivatal videójának vágóképe