2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 20o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Két nógrádi községben a kémény, egyben pedig a kályha „fűtött be” a lakóknak

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 16:20
Két nógrádi községben a kémény, egyben pedig a kályha „fűtött be” a lakóknak

Kéménytüzek mellett egy szivárgó cserépkályha is munkát adott hétfőn a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról számolt be, hogy tegnap kora délután Mátraszelén, a Gáborvölgy úton egy családi ház kéményében korom égett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók távolították el az izzó részeket. 

Pár órával később Hugyagon, egy Szécsényi úti családi ház kéményében csaptak fel a lángok. Ott a szécsényi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Mivel a ház lakói nem tudták más módon megoldani a fűtést, ezért ideiglenesen rokonok fogadták be őket. 

Személyi sérülés egyik esetben sem történt a friss hírek szerint.

Füstszagot éreztek és rosszullétre panaszkodtak egy családi ház lakói Kisecseten, a Petőfi utcában hétfőn késő este. A berceli hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után megvizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. Vélhetően a lakásban üzemelő cserépkályhából szivárgott a füst. 

Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy a kályhát addig ne használják, míg azt szakember felül nem vizsgálta. 

A ház két lakóját a mentők kórházba szállították.

Illusztrációs fotó: pixabay.com