2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ismerőseit lopta meg a 19 éves pilinyi fiatal

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 16:10
Ismerőseit lopta meg a 19 éves pilinyi fiatal

A szécsényi rendőrök elfogták azt a 19 éves férfit, aki lopási szándékkal három alkalommal tört be ismerősei lakóházába. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 19 éves pilinyi lakos január 18. és február 2. közötti két alkalommal ment be a lakóhelyéhez közeli ismerősének a felújítás alatt álló lakóingatlanába – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, az épületből először szerszámgépeket lopott el több mint 60 ezer forint értékben. Később a fiatal a lakáshoz visszatérve kávéfőzőt, márkás szeszes italokat és kézifúrót vitt magával közel 200 ezer forint értékben. A lopott tárgyakat a terhelt a Salgótarjánban értékesítette. 

A fiatal férfi február 11-én az esti órákban egy másik endrefalvai ismerőse lakásán kopogtatott látogatási céllal. A házban azonban senki nem volt, így a férfi az ajtót befeszítve oda bejutott, és ott kutatást végzett. A keresése nem volt eredménytelen, ugyanis arany ékszereket, karórákat, készpénzt, mobiltelefont és elektromos cigarettát talált, és a magához vett 450 ezer forint értékű zsákmányával sietve távozott. A településen egy pizzéria mögötti füves területen elrejtőzve átnézte az ellopott tárgyakat, amelyből a mobiltelefont és az elektromos cigarettát eldobta, azonban a többi holmit 30 ezer forintért egy helyi férfinek még aznap eladta.

Az egyenruhások a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították, elfogták, majd előállították és kihallgatták a pilinyi lakost. A terhelt a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban teljes körű beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit a friss hírek szerint őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Fotó: police.hu