2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Navracsics Tibor és Varga Judit is Brüsszelbe utazik tárgyalni

frisshirek.hu, 2023. március 06. - 21:00
Navracsics Tibor és Varga Judit is Brüsszelbe utazik tárgyalni

Brüsszelbe utazik a hét második felében Varga Judit igazságügyi miniszter – erősítette meg az atv.hu információját az igazságügyi tárca sajtóosztálya. Varga Judit az igazságügyi reform részleteiről egyeztet az Európai Bizottsággal. A portál felidézte, hogy a bizottság négy pontban várt érdemi változtatást e téren: egyrészt meg kell erősíteni az Országos Bírói Tanács (OBT) szerepét és hatásköreit, meg kell erősíteni a kúriai bírók függetlenségét, hogy védettebbek legyenek a politikai befolyásolástól, meg kell szüntetni annak akadályait, hogy a magyar bírók az Európai Unió Bíróságához forduljanak, ha úgy látják, nincs összhangban a hazai és az uniós jog, végül meg kell szüntetni a hatóságok lehetőségét, hogy jogerős ítéleteket támadhatnak meg az Alkotmánybíróságon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Navracsics Tibor is elkíséri Varga Juditot, hogy találkozzanak Johannes Hahn-nal, az Európai Bizottság költségvetési biztosával. A téma a befagyasztott magyar források – írta az Eurológus.

Vasárnap Ujhelyi István európai parlamenti képviselő kongatta meg a vészharangot, hogy baj van az európai uniós pénzek körül, az Európai Bizottság nem fogadja el a magyar kormány módosításait - számolt be róla a Frisshirek.hu is

hétvégi hírek szerint ugyanis az Európai Bizottság nem fogadja el a kormány módosításait, amelyeket a kiszervezett egyetemek Erasmus-pénzekhez való hozzáférése és az uniós támogatások megindítása érdekében hoztak. Vagyis nem elég csak a minisztereket, államtitkárokat, államtitkár-helyetteseket, miniszteri biztosokat és politikai igazgatókat meneszteni. A polgármestereket kivéve, a parlamenti képviselőknek, köztisztviselőknek, valamint a különféle szabályozó hatóságok tagjainak is távozniuk kellene az irányító testületekből ahhoz, hogy Brüsszel ismét szerződjön a modellt váltott egyetemekkel az Erasmus+ oktatási csereprogram és a Horizont Európa kutatás-fejlesztési program uniós támogatásáról. 

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala