2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kőkemény kritikát kapott Orbán Viktor Finnországból

frisshirek.hu, 2023. március 05. - 18:30
Kőkemény kritikát kapott Orbán Viktor Finnországból

Erkki Toumioja, a finn parlament külügyi bizottságának alelnöke durván nekiment Orbán Viktornak és a Fidesznek, szemlézte a hírt a 444.hu. A finn politikus úgy fogalmazott, hogy nem a magyar parlament, hanem a "Fidesz-frakció látogatásának tekinti" Hende Csaba fideszes képviselőcsoport közelgő helsinki útját, ami szerinte a magyar miniszterelnök belpolitikai játszmájáról szól - jelentette ki a szociáldemokrata politikus, aki 2000-2007, majd 2011-15 között külügyminiszter volt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Törökország mellett Magyarország az egyetlen olyan ország, amely még nem szavazta meg a finn és svéd NATO-csatlakozást. A ratifikációt több mint hét hónapja halogatjuk, és legutóbb Kocsis Máté arról beszélt, hiába kérte Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakcióit, hogy szavazzák meg a csatlakozást, többen elégedetlenkedtek. Szerdán az országgyűlésben órákon keresztül pro és kontra érvek hangzottak el a csatlakozással kapcsolatban, melyről a Frisshirek.hu oldala is beszámolt.

"A finn és svéd NATO-csatlakozáshoz meg fogjuk adni a támogatásunkat, de ezt meg kell előznie a vitarendezésnek, éppen ennek érdekében látogat parlamenti delegáció jövő héten a két országba" - áll a Fidesz-frakció közleményében.

A Fidesz vizsgálóbizottsága négy főből fog állni, és ezt eddig is lehetett tudni, hogy tagja lesz Hende Csaba volt honvédelmi miniszter és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának vezetője is.

Most az is kiderült, hogy ki lesz a másik két tag. A Hvg.hu-nak Vajna Márton, a Fidesz EP-delegációjának titkára elmondta, Győri Enikő és Schaller Baross Ernő csatlakozik még a küldöttséghez. Épp akkor utaznak majd Svédországba, amikor Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is ott lesz, írta meg a Frisshirek.hu.