Az ingatlanban utazó csoport első befektetését a Tokaji borvidéken még 2019-ben hajtotta végre, a ma Andrássy Kúria & Spa-ként ismert szállodát vették meg. A közlemény szerint a BDPST célja, hogy

„olyan akvizíciókat hajtson végre, amelyek eredményeként a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítménnyel legyen jelen mindazokban a szektorokban, amelyekbe befektet”.

Véleményük szerint ehhez Tokaj az ideális helyszín, hiszen a 5300 hektár kiterjedésű borvidék Magyarország legismertebb borrégiója.

A most megvett Patricius Borház Bodrogkisfaludon található, több mint 20 éve üzemel, és az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata, amely több rangos díjat is nyert. A tranzakcióhoz kapcsolódik a Patricius Borházat körülvevő termőterületek megvétele is.

A BDPST az utóbbi időben több komoly üzletet is megkötött. Emlékezzünk, Tiborczék vásárolták meg a Gellért Szállót és a napokban Wáberer György részvénycsomagját is, ahogy mindkét ügyről a Frisshirek is beszámolt.  

Fotó: Patricius Borház weboldala