2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kiáll a Magyar Orvosi Kamara mellett Karácsony Gergely

frisshirek.hu, 2023. március 03. - 13:06
Kiáll a Magyar Orvosi Kamara mellett Karácsony Gergely

A főpolgármester arra kéri a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), amelyet a főváros vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Arra kérem a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának, hogy folytathassuk a szakmai párbeszédet Budapesten. Mindannyiunk érdekében

- szólította meg közösségi média oldalára tett bejegyzésében a főváros orvosait Karácsony Gergely. A főpolgármester leszögezte, hogy kiemelt partnerének tekinti az orvostársadalom "legjelentősebb szakmai érdekképviseletét, a Magyar Orvosi Kamarát". Meglátása szerint a jövő az oktatáson és az egészségügyön múlik, tehát az ezekben a szférákban dolgozók munkáján.

A kormány azonban harcban áll velük, most a Magyar Orvosi Kamara ellen indultak hadba. Hogy miért? Mert véleményük van, mert szót kérnek

- értékelte a MOK és a kormány vitáját Karácsony Gergely, amelynek lépéseiről a frisshirek.hu-n mi is beszámoltunk. A városvezető szerint az érdekvédő közösség csak egy szakmailag megalapozott rendezési terv készítésére akarta volna vitájával rávenni a kormányt.

Semmit rólunk nélkülünk

- vallotta meg Karácsony Gergely a Kossuth Lajos-i elvet, amely a Fővárosi Önkormányzat vezérfonala is, emiatt is tartják közös érdeknek, hogy a szakmai szervezet részt vegyen az egészségügy átalakításában, amely közös érdekünk.

A főpolgármester nyilatkozatában kitért arra is, hogy korlátozottak a lehetőségeik az egészségügy terén,

mi mégis több lépésben határoztuk el a budapestiek egészségügyi ellátásának javítását, ezt szolgálja a CT programunk, és az a szakmai párbeszéd is, amire a járvány ellen védekezésünk a példa

- emlékeztetett bejegyzésében Karácsony Gergely.

A kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala