2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 19o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Hibrid- és elektromos autó karbantartókat képeznek Szegeden

Bottyán Róbert, 2023. március 03. - 17:10
Hibrid- és elektromos autó karbantartókat képeznek Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik fő célja, hogy elősegítse a vállalkozások fejlődését. Ez a célja az autójavítással foglalkozó vállalkozásoknak és szakembereknek megrendezett mostani hibrid- és elektromos autó diagnoszta és karbantartó képzésnek is, melytől a résztvevő vállalkozások képviselői az remélik, hogy a legújabb technológiákat megismerve akár versenyelőnyre is szert tehetnek - tájékoztatta a Frisshirek.hu-t a szervezet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kamara  2020 óta foglalkozik felnőttképzéssel. mostani oktatásra – melynek sikeres teljesítése esetén tanúsítványt kapnak a résztvevők - való igényt maguk az autók javításával foglalkozó vállalkozások fogalmazták meg a gazdasági önkormányzat felé, ezt érzékelve szervezték meg már második alkalommal, ezúttal egy 10 fős csoportnak - árulta el Fekete Lívia, a CSMKIK duális képzési tanácsadója.

Mivel a technológiai fejlődés és annak eredményeinek elterjedése hazánkban sem megállítható, ezért egyre több alternatív hajtásláncú, hibrid és elektromos hajtású autó van az utakon – érvelt a képzésen oktató Tölgyesi Zoltán. Szerinte az említett meghajtással rendelkező autók karbantartása teljesen új ismereteket igényel. Mint mondta iskolarendszerű felnőttképzésben, vagy hatodéven érhetők el olyan oktatások, amelyek alternatív járműhajtási technikus végzettséget biztosítanak az ott tanulóknak. A kamara 40 órás tanfolyamán az új típusú hajtásláncokról szóló alapismereteket, és azok karbantartásának alapjait sajátíthatják el a jelentkezők.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara