A frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk róla, hogy bezárt a Hotel Lövér. Nem csak a szállodára jártak ínséges idők, de Sopron környékére is, ahol a vendéglátás kerekébe egy egész strandnyi homok került, hiszen portálunk szinte minden hónapban írt egy-egy évtizedek óta működő hely elvérzéséről. Vagy az „új” rezsi számlákat nem tudták kitermelni, vagy a munkaerőhiány küzdelmeiben maradtak alul.

A Hotel Lövér korábbi bérlője, a Bartha Hotel Kft. a magas energiaárak miatt októberben tett lakatot az épületre, ám úgy fest, a komplexum megmentőjének, új üzemeltetőjének ez nem okoz gondot.

Az a Hotel & More vette a szárnyai alá, amely jellemzően hánytatott sorsú szállodákkal foglalkozik, és húz ki a csávából. Legyenek azok csőd közeliek, felszámolás alattiak, avagy bezárva. A (vár)megyénk jó ómen lehet nekik, hiszen vannak, akik emlékeznek még rá, hogy ez a Hotel & More, ugyan az a Service4You társulás – csak már más néven - , akik pár éve, az akkor még felszámolás alatt álló ETO Hotelt üzemeltették Győrben, és ahogy az egyik volt alkalmazottjuk mondta, lapunkhoz eljutott információk szerint:

„Talicskázhatták ki belőle a pénzt.”

Ez nem is csoda, hiszen akkoriban Győr egyik legdrágább üzleti szállodája volt, úgy, hogy a kormánypárti felszámolóbiztosok csúcsa igazgatta akkor a háttérben húzodó ügyletet. Ez szintén nem meglepő: a Questor botrány után meglehetősen bonyolultra sikeredtek az ottani állapotok, akár a szálloda, akár a komplett Park, vagy éppen a focicsapat szemszögéből nézve.

Ám amíg akkor az ETO Hotelhez tartozó Plaza bérlői szenvedtek a "szellemvárosban" a négyzetméter áraktól - ami látogatók híján kitermelhetetlen volt -, és sorozatosan mentek csődbe a vállalkozások, úgy a hotel szárnyalt. A titok annyi, hogy töredék áron jutott hozzá bérlőként a Hotel & More, azaz a korábbi Service4You.

Parki pletykák szerint a végén még annyit sem kellett fizetniük, mint amivel kezdték, de az igazságot és a megállapodásokat a távozásnál mindegyik fél magával vitte.

És mint új tulajdonosként, itt jön képbe Paár Attila, a West Hungária Bau-csoport (WHB) milliárdosa, aki Tiborcz István üzlettársa is. Ő 2020 áprilisában vette át az ETO Hotelt, majd az ETO Park Plaza részét. Papíron nincs a továbbiakban a Hotel & More- hoz köze, ám a keszthelyi gigaberuházású Helikon Hotelnél  - mely a Kisfaludy-pályázatokon 3,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott -, szintén a győri WHB csinálta a felújítást. A csavar a történtben annyi, hogy a Helikon Hotel igazgatói székébe az az inkább hírhedt, mint híres vezető ült be, aki annak idején a Hotel & More színeiben az ETO Hotelt is igazgatta.

Hogy kapott az átigazoláshoz egy jobb ajánlatot, avagy mögöttes kapcsolat van a két cég között, az nem publikus.

A Hotel & More évek óta, kiváló üzleti érzékkel kiagyalt stratégiáját elnézve, még akkor is megéri a rossz sorsra jutott helyeket tovább vinni, ha csak minimális bevétellel is ketyegnek, hiszen jellemzően igen kedvező konstrukciókkal jutnak hozzá ezekhez némi hátszéllel, vagy éppen anélkül.

Fotó: Hotel Lövér Facebook oldala