Családja a Telexnek a napokban nyilatkozott, amelyben azt írták,  munkatársai bútort szállítottak Miklós szüleihez, de őt nem tudták elérni, nem vette fel a telefont.  Az autója viszont otthon parkolt, ebből már sejtették, hogy baj van.

Kicsivel később szülei is csatlakoztak a kollégákhoz, édesapja érezte tragédia történhetett, oda kell menniük a házhoz. Miklóst végül nem a szülei, hanem a munkatársak találták meg.

„Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább... Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?” – erősítette meg a Sportal.hu-nak idősebb Lendvai Miklós, hogy fia öngyilkosságot követett el.

Lendvai Miklóstól a ZTE FC így búcsúzott:

"Gyászol a ZTE-család

Életének 48. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a klub korábbi játékosa és edzője, Lendvai Miklós. Az egykori kiváló középpályás Zalaegerszegen kezdte pályafutását, ezt követően játszott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban, Cipruson és megfordult a Ferencváros csapatában is, 2006-ban pedig visszatért nevelőegyesületéhez. Lendvai Miklós a pályafutása alatt 23 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban és tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutott válogatottnak is.Aktív pályafutását követően is kötődött a klubhoz, a ZTE FC edzőjeként és utánpótlás igazgatójaként is dolgozott.

Lendvai Miklós emlékét megőrizzük, nyugodjon békében."

Fotó forrása: Balaicz Zoltán Facebook-oldala