A tegnap estére már 43 emberéletet követelő vonatkatasztrófa után beadta lemondását Kosztasz Karamantisz közlekedési miniszter- írja a BBC. A bejelentés előtt azt mondta egy videóban: nem fog találgatni, mi lehetett az oka a balesetnek, de megígéri, hogy teljes körűen átlátható vizsgálatot fognak lefolytatni. Semmi nem maradhat a szőnyeg alatt.

Az előzetes információkra alapozva Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy emberi mulasztás okozta a tragikus kimenetelű baletesetet. A görög rendőrök a larissai vonatállomás állomásfőnökét emberölés vádjával vitték el.

A kedden történt borzasztó balesett vizsgálata még tart, de az index.hu úgy tudja, hogy a rendőrség által őrizetbe vett állomásfőnök korábban portásként dolgozott a larissai vonatállomáson, és a megkapott kiképzés óta csupán egy hónapja látta el az állomásvezetői feladatokat. Akkor is ő volt szolgálatban, amikor a baleset történt: egy személyvonat és egy tehervonat forntálisan egymásba rohant.

 Itt írt a frisshirek.hu a vonatszerencsétlenségről.

A helyszínen dolgozó mentők és mentőegységek túlélők után kutatnak. A keresés éjszaka is folytatódott 72 tűzoltó, öt speciális katasztrófavédelmi csapat részvételével. Továbbá 70 rendőr is dolgozik a katasztrófa helyszínén, akik a bizonyítékok keresése és összegyűjtésén kívül az áldozatok értékeit, csomagjait is összeszedik.

Fotó: EPA/APOSTOLIS DOMALI , bbc.com

Videó: BBC youtube