2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Elindult a bohócdoktorok képzése Szegeden

Bottyán Róbert, 2023. március 03. - 06:30
Elindult a bohócdoktorok képzése Szegeden

A Karitáció Alapítvány bohócdoktor képzésére az ország minden sarkából érkezett jelentkezés. A szegedi oktatás végül 15 fővel vette kezdetét a jelentkezőkkel történő beszélgetéseket követően - tájékoztatta a Frisshirek.hu-t az alapítvány.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az önkéntesek a civil élet különböző területeiről érkeztek, tanulótól a szépkorúig. A résztvevők között többen vannak, akik nem restek megyehatáron kívülről, Bács-Kiskun, vagy Békés megyéből átjárni az oktatásra, vagy éppen pesti munkából a vonatállomásról órára sietni. Volt, aki évek óta várta, hogy ilyen képzés induljon, másnak a családja hívta fel a figyelmét a segítő beállítottsága fényében a bohócdokikra. Többen érkeztek bölcsödei, óvodai, iskolai pedagógusi környezetből, van azonban, aki teljesen más területen dolgozik.

A megnyitó a bemutatkozásról szólt, amiből kiderült, hogy tele a tanterem lelkesedéssel. Nagyon érdekes volt meghallgatni mindenki egyéni, saját motivációját arra, hogy miért is szeretne másokon segítő bohócdoktor lenni - közölte a Karitáció Alapítvány.

Fotó: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány