2023.12.11., hétfő - Árpád
Budapest: 2o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Keresik Dunaföldvár város borát

frisshirek.hu | 2023. február 26. - 14:18
Keresik Dunaföldvár város borát

A Kertbarátok Városvédő Egyesülete idén is megrendezi borversenyét Dunaföldváron. A megmérettetésre évjárat megkötése nélkül lehet nevezni fehér, rozé, vörös és otelló borokkal. A borokat okleveles borbírálók, nemzetközileg elismert, történelmi borvidékeinkről érkező borászokból álló zsűri fogja elbírálni, majd arany-, ezüst-, bronzéremmel és oklevéllel díjazza.

A tradíciókhoz híven a dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete idén ismét a megszokott időben és helyen rendezi meg a borversenyét, aminek a kimenetele meghatározza azt is, hogy melyik tétel nyeri el a Dunaföldvár Város Bora címet - írja a Part-Oldalak Kulturális Egylet.

A versenyre nevezett borokat okleveles borbírálók, nemzetközileg elismert, történelmi borvidékeinkről érkező borászokból álló zsűri bírálja el.

A borversenyre évjárat megkötése nélkül lehet nevezni lehet fehér, rozé, vörös és otelló borokkal. A mintákat a dunaföldvári várban lévő Ispánházban kell leadni, 2023. március 3-án (pénteken) 16 és 18 óra között.

A versenyre nevezett borokból fajtánként 2 db, 0,75 literes tisztára mosott, boros palackba töltött mintát kell leadni. A borverseny lebonyolításának költségeihez való hozzájárulás: 500,- Ft/fajtánként, amit a borminták leadásakor kell megfizetni.

A palackokon fajtánként fel kell tüntetni a bortermelő nevét, a bor fajtáját és elnevezését, a szőlő termőhelyét és évjáratát. A borversenyen a bírált borokat a zsűri 20 pontos bírálati rendszerben értékeli és arany-, ezüst-, bronzéremmel vagy oklevéllel jutalmazza.

A borversenyen induló fehér, rozé, otelló és vörös bor kategóriában a 2022-es évjáratú, Dunaföldváron termett szőlőből készült borok közül legjobbnak minősített bor tulajdonosa egy éven keresztül viselheti a: „DUNAFÖLDVÁR VÁROS BORA„ címet.

Kiemelt képünk illusztráció forrása: unsplash.com