Varga Pál, az egyesület elnöke, a megyei szövetség elnökhelyettese elmondta, hogy a téli időszakban a tanyavilágot járva igyekeztek feltérképezni azon tanyákat, ahol idős vagy magányos emberek élnek. A külterületen élők örömmel fogadták polgárőreiket, akik ha kellet fát pakoltak, vagy épp orvoshoz kísérték azon idős, beteg lakosainkat, akik valami oknál fogva nem tudták egyedül, vagy családi segítséggel megoldani azt.

A polgárőrök a korábbi szolgálatokban arra törekedtek, hogy minél szélesebb hely- és személyismereteket szerezzenek. Úgy vélik, hogy ezt a rendszeres külterületi szolgálatokkal sikerült is elérniük. Igyekszenek a szolgálati gépkocsiból kiszállva, elérhetővé válni a lakosságnak, beszélgetést kezdeményezni a külterületen élőkkel és igyekeztek megtudni, hogy tudnak-e segíteni valami probléma megoldásában.

Ezen beszélgetések alkalmával már több olyan hasznos információt is megosztottak velük, amire a napi szolgálatok során kiemelt figyelmet fordítanak - számolt be róla a megyei polgárőrség.

Fotó: polgárőrség