2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Ismét országos sztrájkot hirdettek a tanárok március 16-ára és 17-ére

frisshirek.hu, 2023. február 23. - 15:40
Ismét országos sztrájkot hirdettek a tanárok március 16-ára és 17-ére

Március 16-ától ismét sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben is - közölte a PDSZ Országos Választmánya csütörtökön az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A közoktatásban március 16-ára és 17-ére hirdetnek munkabeszüntetést.

A szülőktől azt kérik, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, támogatóikat pedig az intézmények köré szervezett élőláncra hívják. A szakképzésben március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek annak érdekében, hogy

végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudják tárgyalni az illetékesekkel

- olvasható a közleményben. Hozzátették, a PDSZ szerdán benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült, és nincs benne a sztrájk alatti tanítási kötelezettség.

A Telex cikkében emlékeztetett, hogy március idusán több oktatással kapcsolatos tiltakozás is lesz. A diákok már január végén bejelentették, hogy a következő megmozdulásukat március 14-én éjfélkor kezdik meg, mert virrasztani fognak, amelyet másnap 15-én a Szabad sajtó útján egy tüntetés követ majd.

A kiemelt kép forrása: Noár Facebook-oldala