Fegyveres gyilkosságról tudósító két újságíróra lőtt rá egy férfi szerdán a floridai Orlando közelében. Egyiküket,

Dyan Lyons riportert megölte, a másikat, Jesse Walden fotóriportert pedig súlyosan megsebesítette. Ezt követően egy közeli házban halálos lövést adott le egy 9 éves kislányra is, akinek a húszas éveiben járó édesanyját is megsebesítette

– a hatóságok közlése szerint. Lyons a kórházban halt bele sérüléseibe. Orange megye seriffje, John Mina elmondta, Keith Melvin Mosest, a 19 éves gyanúsítottat nem sokkal azután vették őrizetbe, hogy a televíziós stábot, valamint az anyát és lányát megtámadták körülbelül egy háztömbnyire egymástól, Orlando Pine Hills nevű külvárosában.

Mindkét támadással a férfit gyanúsítják. Hivatalosan vádat emeltek ellene egy húsz év körüli nő órákkal korábbi meggyilkolása miatt is – erről az ügyről tudósítottak az újságírók, akik a közép-floridai Spectrum News 13 kábeltelevízió munkatársaiként voltak a helyszínen.

Az újságírókra járművükben, vagy annak közelében nyitott tüzet az elkövető.

A seriff azt mondta, a gyanúsítottnál pisztoly volt, amikor őrizetbe vették. A férfi büntetett előéletű, bűnlajstroma fiatal kora ellenére veretes. Korábban lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel, halált okozó fegyverrel elkövetett támadással és betöréses lopással vádolták - írja a cbsnews.com.

A szerdai lövöldözések indítékai egyelőre ismeretlenek. A seriff elmondása szerint nem tudja, miért lőtt a két híradósra. Az autójukon ugyanis nem voltak a híradós járműveken szokásos, megkülönböztető feliratok.

We are grieving with our media partners at @MyNews13 over the tragic loss of Dylan Lyons, shot and killed while reporting from a homicide scene. @SheriffMina: "No one in our community, not a 9 year old child or a media professional should become of victim of gun violence." https://t.co/crarffBlVR

— Orange County Sheriff's Office (@OrangeCoSheriff) February 23, 2023

Fotónk illusztráció, Pixabay.